Värdshus i Sverige

Sverige är ett vackert land på många sätt; skogarna, sjöarna, älvarna och ängarna. Dofterna på sommaren och krispigheten i luften på vintern. Storstäderna lockar alltid med sitt utbud och sin puls, så kommer det alltid att vara. Men vill man åt ett lägre hjärtslag per minut kan man hitta riktiga pärlor bortanför städerna. Vi vill inspirera till en omväg där ni inte bara njuter av det visuellt vackra och lantliga, ni kan även smaka på det. Nio restauranger och värdshus har vi listat, som är väl värda ett besök för en upplevelse utöver det vanliga.

Från Skåne till Lappland – vart vill du?

Från norr till söder, i takt med att granskogen lättas upp och mer och mer lövträd och öppna landskap susar förbi utanför bilfönstret. Överallt finns de, krogarna som bara väntar på att få välkomna dig. En familjär atmosfär, som om du besökt dem förut, väntar när du stiger innanför dörrarna på något av värdshusen med lantliga omgivningar. Vi har listat nio vassa krogar utanför storstäderna dit du kan komma på en upplevelse utöver det vanliga, med kulisser som i en tavla. Krogarna har olika inriktningar och cuisine, men gemensamt har de kärleken och respekten för råvarorna. Tillagat på bästa sätt, för dig att njuta.

Välj själv på värdshus: trendigt eller klassiskt?

Man säger att man äter med ögonen, och på värdshusen som begravningsbyråguiden.se vill tipsa om kan du äta dig mätt både på mat och vackra vyer. Kom ihåg att spara lite plats till efterrätten.. Guiden omfattar bland annat Tommy Myllymäkis Julita Wärdshus i Sörmland, där lokala primörer står i centrum i väl avvägda komponeringar. Vill du till Sveriges största ö, Gotland, rekommenderas ett besök till Gula hönan. Där det, förutom det gotländska moderna köket, även finns ett peruanskt med asiatiska influenser. Ska du norröver, varför inte svänga in på Hävvi i Glen, nära Åsarna. På detta värdshus smakar du på nordsvenska, samiska smaker. Vad är du sugen på?