Lida Värdshus

Lida Värdshus ligger på Lida friluftsgård, som i sin tur ligger på den norra sidan av sjön Getaren, söder om Tullinge i Botkyrka kommun utanför Stockholm. Lida friluftsgård består av ett stort grönområde, ett stort skogsområde och flera badplatser i Getaren, och från värdshuset, som ligger högst upp på en kulle, har man vacker utsikt över sjön. Här erbjuds gästerna allt från att bara ta en fika eller en lunch under en dag på stranden eller efter en vandring i skogen, till möjligheten att boka värdshuset för fest, bröllop eller konferens. Eftersom den så kallade Idrottskyrkan ligger på hundra meters avstånd från värdshuset, också den med utsikt över sjön, är Lida en särskilt populär plats för just bröllopspar. Det går dock även utmärkt att hyra värdshuset för festligheter som inte har någon anknytning till kyrkan, till exempel studentfiranden eller födelsedagsfester. Om värdarna har långväga gäster, eller om det skulle bli en sen fest, finns det också möjlighet att övernatta på värdshuset.1280px-Lida_friluftsgård_2010i

Att ordna en konferens på Lida Värdshus är också det smidigt, då värdshuset erbjuder två olika konferenspaket, ett för en heldag och ett för en halvdag. I priserna för paketen, som alltid beräknas per person, ingår konferenslokaler, lunch och förmiddagskaffe och/eller eftermiddagskaffe (beroende på om man bokar heldag eller halvdag). Alla måltider intas då på värdshuset. Förutom mat och vackra omgivningar kan Lida också erbjuda en rad olika aktiviteter för konferenssällskap, till exempel en tur på friluftsgolfbanan, eller på den höghöjdsbana som planeras att öppna år 2017. Ett annat alternativ kan vara att komma på egna gruppaktiviteter ute i skogen. Oavsett vilken aktivitet man väljer, kan alla deltagare slappna av på värdshuset efteråt, där det finns tillgång till duschar och bastu.

Om du håller på att planera ett möte i sista stund, är dock de flesta traditionella värdshus- eller konferensanläggningarna som Lida Värdshus inte ett alternativ, eftersom man måste boka dem med relativt lång framförhållning. Själva bokningsprocessen kan också ta lång tid, då man måste skicka en förfrågan, få en offert, eventuellt diskutera pris och vänta på svar. Om man vill slippa det, och boka ett mötesrum eller kontorsrum i ett kontorshotell direkt, ska man istället gå in på Poppice.com.