Dala-Floda Värdshus

Dala-Floda ligger i Gagnefs kommun i Dalarna. I byn Syrholen i Dala-Floda, precis intill sjön Flosjön, hittar man Dala-Floda Värdshus. Trots att Syrholen inte ligger nära någon av våra större svenska städer lider Dala-Floda värdshus inte brist på gäster, då både svenska och internationella besökare kommer till värdshuset för att få uppleva den svenska naturen och den dalsländska charmen – Dala-Floda Värdshus är nämligen ett klassiskt, fint bevarat hus i typisk dalatradition. Utanför värdshuset har gästerna bara några meter till svensk sommaridyll vid sjön, med spegelblankt vatten, roddbåtar och omgärdande skog. Värdshuset har också en charmig trädgård där gästerna kan vila ut efter dagens strapatser.

Dala-Floda Värdshus specialitet är dess mat, då de satsar helhjärtat på att servera sina gäster ekologisk och närodlad mat, i vissa fall till och med egenodlad. De erbjuder en helt vegetarisk lunchbuffé, som har gott om tillbehör i form av röror och såser, och hembakat bröd.Kvarna_2012a

Förutom den goda maten och de vackra omgivningarna kan gästerna också njuta av den service och det sällskap som de får av personalen på Dala-Floda Värdshus, som av samtliga gäster anses trevliga och vänliga. Personalen kan också tipsa om någon av de sevärdheter som finns i Dala-Floda, om man skulle vilja se sig omkring i värdshusets omgivningar. Dala-Floda är det perfekta resmålet för den historieintresserade, då det i bygden finns en mängd fäbodar och en hembygdsgård som är väl bevarade. Bygden har också vad som kan jämföras med ett historiskt industriområde, som idag är ett kulturreservat: Kvarna. Här finns fortfarande lämningar från 1600-talet. Om man är mer intresserad av naturen kan man helt enkelt vandra runt i området, till exempel över de tre broar som går över Västerdalälven. En av broarna, Kyrkbron, har en spännvidd på 158 meter, vilket gör den till den längsta trähängbron i Sverige för bilar. Även den har historia bakom sig, då den byggdes 1922.

När du har sovit i de sköna sängarna på Dala-Floda Värdshus är det lätt att bli bortskämd. Det kan då vara värt att investera i en ny säng till hemmet, så att du kan sova lika gott varje natt. På Sleepo.se finns ett brett utbud av sängar för alla smaker, i värdshusklass.