Värdshus i Sverige

När du hör ordet värdshus kan det vara svårt att direkt veta vad det betyder men om du googlar ordet så ser du direkt vad det är. Värdshus kan vara allt från gästgivargård, rastplats, restaurang eller hotell och det finns det gott om i vårt avlånga land. I denna text kommer du kunna läsa om vad som finns och var du eventuellt kan pausa en stund på din resa. Vi börjar söderut i Malmö och reser sedan norrut mot Stockholm.

Värdshus i Malmö

Malmö räknas som det tredje största staden i Sverige och ska du resa hit kan det vara bra att veta att det finns en del ställen som du kan pausa på. Du bör också komma ihåg att du inte nödvändigtvis behöver stanna i Malmö utan det går bra att stanna lite utanför också. Det finns totalt 38 stycken värdshus i Malmö där du kan både övernatta och äta god mat. Det första värdshuset är Grand hotell garden som ligger på Baltzarsgatan 20 i Malmö. Detta värdshus är en restaurang får du kan äta god mat, du kan alltså inte övernatta där.

Grand hotell är däremot ett hotell som namnet avslöjar och där kan du övernatta om du vill och känner för att pausa din resa. Hotellet ligget i närheten av grand hotell garden och det gör att du kan få både husrum och god mat på samma ställe. Om du däremot vill jobba på hotell eller annat värdshus så kan du utbilda dig hos kompetens express, genom dem kan du skräddarsy kurser som har med kommunikation och handel att göra.

Värdshus i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och det är kanske inte konstigt att de får väldigt många turister dagligen. Svenska turister kan också ta sig en tripp dit när de känner för det. Har du lång väg att åka kan du behöva pausa på olika värdshus för att orka med din resa. Stockholm är stort och det gör att du kan hitta många värdshus som ligger utanför centrum, om du inte vill bo mitt i smeten. Det finns över 120 stycken värdshus i Stockholm och det gör att du kan välja och vraka.

First Hotell Norrtull ligger i Vasastan och är ett 3 stjärnigt hotell där du både kan bo och äta gott. Vasastaden är precis inne i Storstockholm och om du inte vill bo där finns det hotell och vandrarhem som ligger utanför Stockholm. Innan du ska åka till en plats bör du kolla upp var du egentligen vill bo och vilken stil du kan tänka dig att bo i. När du har valt detta kan du börja titta på olika alternativ och välja det som du själv tycker om. Det finns alltid något för alla och är du inte nöjd, kan du alltid välja något annat.