Besöka värdhus i Skåne

Skåne är ett landskap där du i princip kan hitta ett värdshus i varje liten stad och by. De är mysiga och gör att du samtidigt kan njuta av landskapet oavsett om du kör bil eller cyklar.

Du kan hitta värdshus som är nybyggda av virke eller ett gammal korsvirkeshus mitt ute på landet med ängar och odlad mark runt omkring. Skåne har en mytomspunnen mattradition som gör att det vattnas i munnen hos gourmanderna.

Värdhus värt att besöka

Skåne har många värdhus och här kommer några tips på några av dessa som gör att du både kan äta gott, men också övernatta. Oavsett vilket värdhus du väljer kommer du garanterat ha naturen runt knuten och uppleva gästfriheten som skåningarna är bra på.

Kastanjelundens Wärdshus

Detta värdhus hittar du i Yngsjö och det är mycket familjärt. Du får en vällagad middag gjord på lokala råvaror som serveras ute på gården av en proffsig personal. Annars kan du sitta i någon av de tre matsalarna som har en typisk gammal skånsk inredning. Dessutom tillverkar de sig sin egna choklad som är en delikatess. Vill du övernatta kan du göra det och njuta av en delikat frukostbuffé på morgonen innan du fortsätter ditt äventyr i Skåne.

Margretetorp Gästgivargård

Hittar du vid Bjärehalvön, där skånska slätten möter Hallandsåsen. På Margretetorp kan du äta skånska läckerheter och dricka gott i deras restaurang, samt övernatta. Vill kan du ta del av deras olika paketerbjudanden som kan vara allt mellan vinprovning till att spela golf eller rent av bara mysa med den du har kär. Det finns ett flertal olika typer av paket, vilket gör att du hittar ett som passar ditt tycke och smak utan några som helst problem. Gästgiverigården har anor sedan 1300-talet och ha sedan dess sett till att gästerna sluppit vara hungriga och kunnat njuta av den skånska naturen.

Spången Gästgivaregård

Spången förknippar du säker du Edvard Persson med då han besjöng gästgiveriet. Du hittar Spången mitt i Skåne vid Ljungbyhed och de har serverat mat och erbjudit övernattning i över 150 år. Du kan njuta av deras specialitet – smörgåsbord, som serveras i princip året runt. Det går att välja mellan olika hemlagade delikatesser, sillinläggningar, skånska specialiteter och olika laxsorter, bara för att nämna några av de godsakerna du hittar på Spångens smörgåsbord. Sedan kan du låta maten sjunka när du tar en promenad i den vackra omgivningen.

Kågeröds Wärdshus Tre Stjärnor

Värdhuset ligger i Kågeröd och är en lite by 30 minuter från Landskrona och Helsingborg. Du har bara sju kilometer till Söderåsens nationalpark och Ring Knutstorp hittas två kilometer bort för de som gillar motorsport. Det finns möjligheten att njuta av en smaklig måltid i deras restaurang, ta en drink i baren och övernatta om du skulle vilja göra detta. Gillar du fiska finns Klåverödsdammen tio kilometer bort från Kågeröds Wärdshus.